25 februari 2009

Prickigt paket

I går låg det ett prickigt paket i brevlådan. Det var stickfordralet jag köpt från Lilla stickfrossa. Nu har mina Harmony Wood (eller vad de heter nu för tiden) äntligen någonstans att bo. Tack Anna.







Annars börjar tentaångesten smyga sig på. Jag förstår inte varför det ska vara likadant varje gång. Jag har ju tentat många gånger och hittills har det gått bra. Man har väl pressen på sig att få VG fast det räcker med G. Nu har jag precis läst på mina anteckningar en sista gång och tittat på formlerna för olika nyckeltal så nu får det räcka. Huvudet snurrar av alla likviditetsbudgetar och finansieringsanalyser, men jag har ju valt utbildningen för att jag tycker det är kul med siffror. Resten av eftermiddagen och kvällen får jag ägna åt stickning och kanske lite strykning. Önska mig lycka till i morgon.

20 februari 2009

Utlottning hos Med nål och tråd

Klicka på bilden och lämna en kommentar hos Med nål och tråd så kan du vinna en fin börs.

14 februari 2009

Tävling hos Ulliga gulliga saker

Lämna en kommentar hos Veronica senast 28 februari så kan du vinna dessa gulliga hjärtan. Klicka på bilden så kommer du till tävlingen.
Happy Valentine till alla!

13 februari 2009

Garn & te 3 + stickböcker

Idag kom mitt garn & te-paket fån Susanne i Karlskrona. Tack så jättemycket! Där fanns 2 nystan Drops Alpaca i en jättefin turkos nyans, Rosenbom-te, 4 stickmarkörer med hjärtan och Valentine-värmeljus. Nu får jag se till att få iväg mitt paket. Jag har köpt te, men garnet saknas. På måndag ska jag en tur till stan, så då får jag titta in i garnaffären. Det har varit ganska mycket aktivitet i brevlådan på sistone. Häromdagen fick jag stickböckerna jag beställt från AdLibris. Sticka småvarmt av Johanna Wallin som jag tittade i i bokhandeln men tyckte var för dyr där och Knitter's Almanac av Elizabeth Zimmermann. Jag har sett många på Ravelry som gjort Mitered Mittens och jag skulle vilja göra dem i mitt Noro Silk Garden Lite. Vi får se när jag får tid.

Snö!!

Det är inte ofta det är snö här i södra Skåne, men nu har vi fått ett par decimeter. Idag är det helt underbart väder, strålande sol och ett par minusgrader. I natt var det nog ner mot -10. Jag var iväg och tränade på förmiddagen. Promenad genom skogen dit och hem + en timmes styrkepass gjorde underverk med humöret kan jag säga.


Istapparna sitter på ett av våra fönsterbleck. Det är mysigt med vinter tycker jag. Åtminstone om det är lite snö. Skånsk vinter är oftast grå, trist och blåsig.





Här hänger inte en upphittad mössa utan den som jag fick i Stickameras Mössbyte. Det är en jättefin basker med sammetsband som jag fick av Britt-Marie i Hällevadsholm. Tack så mycket. Den behövdes idag.

5 februari 2009

Vantar till dottern, sockar till mig

Två färdiga projekt. Dels Pomatomussockarna i Stickfrossas KAL, som jag skrivit om tidigare och dotterns vantar. Vantarna var en snabb stickning som jag gjorde på några kvällar framför TVn. Garnet, Manos del Uruguay Wool Clasica, är helt underbart och färgen gillar jag också. Den är lite mörkare i verkligheten. Blixtbild inomhus kvällstid blir vad det blir. Dottern blev dock väldigt förtjust i dem och började använda dem på en gång.
Sockarna blev bra och passar fint i dotterns second hand-skor. Tur att vi har nästan samma storlek.

Närbild på mönstret. Det ser faktiskt ut som fiskfjäll. Pomatomus är tydligen en fisk också.

3 februari 2009

Garnfärgning

I söndags var jag på färgningsworkshop hos Fröken Garn. Jag har aldrig provat att färga förut så det blev en spännande upplevelse. Först skulle man välja ungefär vilken färg man ville ha och då fanns det ett antal färgprov.

Svårt att välja? Det blev att blanda och prova istället. Först ville jag prova något gult, lite åt senapshållet, nästa härva blev brun och till den sista ville jag ha något i blågrönt. Jag skulle absolut inte göra något grönt, men blev väldigt avundsjuk på Annas fina gröna garn.

Här lägger Anna i det ofärgade garnet.
Medan garnet låg och drog i badet fikade vi, klämde på garn och tittade på de andras fina färgkombinationer.







Två av mina färgbad.

Efter sköljningar osv fick garnet hängas på tork. Här är resultatet av mina ansträngningar. Jag blev väldigt nöjd med tanke på att jag i stort sett blandade vilt och bara hade en svag aning om vad jag egentligen ville ha. Detta vill jag definitivt göra fler gånger.