26 april 2009

Kurshelg


I helgen har jag varit både på glasfusingkurs och provat på nålbindning. Glasfusing har jag provat tidigare och det är jättekul. Här finns bild på saker jag gjort. Lördagens alster måste brännas först så jag ska hämta dem nästa vecka. På Skrylle har de olika prova-på på söndagar under våren. Idag var det nålbindning. My Kjellberg (på bilden) visade olika saker hon gjort och vi som var där fick prova på. Kul, men ganska pilligt. Det tog lite tid också. Skönt att sitta ute i det fina vädret. Det gröna till höger gjorde jag på ca 2 timmar och blir kanske en handledsvärmare så småningom.

23 april 2009

Nya projekt

När jag stickat färdigt mina sockar i Vintage-KAL tyckte jag att det var dags för något nytt. Efter Laminarian var jag lite sugen på en ny sjal och Garntrollet tipsade om Swallowtail så den fick det bli. Garnet är något entrådigt ullgarn jag fått av en gammal arbetskamrat till mamma. Hoppas det räcker. Annars tänkte jag göra det yttersta mönstret i svart. Vi får se hur det blir.






I StickaMeras sockklubb var det 2 mönster nu i maj. Knästrumporna är ju väldigt fina, men inget jag använder precis så det fick bli Bifröst i stället. På symässan hittade jag sockgarn som precis matchade en tröja jag har. Visst kan det bli ganska fint?

20 april 2009

Blockad och klar!


Så här blev den, min Laminaria. Jag är så stolt . Den var jätterolig att sticka, garnet och mönstret var perfekt. Jag blev nästan besatt, kunde inte sluta sticka. Den blev lagom stor, jag bara älskar den. Av bara farten blockade jag min andra sjal som legat färdig sedan tidigt i höstas för att jag trodde det var svårt att blocka. Tur man har en bäddsoffa att bre ut sig på. Nu får vi se vad det blir för sjal nästa gång. Det är roligt med spetsstickning.

11 april 2009

Glad Påsk!

Efter att inte ha ätit godis under fastan hittade jag en lapp i köket i morse. Efter lite letande hittade jag också mitt påskägg. Förutom att köpa godis hade dottern virkat en liten kyckling och gjort 2 stickmarkörer. Hon är för gullig.






I går gjorde vi en biltur ut till Österlen i det fina vädret. Det är ju konstrunda så det var mycket folk ute. Hos Österlenchoklad ställde Snitsatstickat ut bl a sina stickade tavlor tillsammans med Viveka W. Jag köpte en doftpåse och en tovad blombrosch. Plötsligt fick jag en idé om att sticka en svart väska att fästa broschen på. Vi får väl se när jag hinner så långt.
Glad Påsk till alla som hittar hit.

8 april 2009

Garn & choklad och Laminaria

Idag kom mitt paket från Sofia i Trollhättan. Austermann Step i petrolmelerat, choklad med hallon och salt samt söta stickmarkörer. Jag är väldigt förtjust i just det garnet. Mina Hourglass-sockor är stickade i det och de använder jag ofta. Jag skickade iväg mitt paket också idag till Petra. Vi får väl se om det kommer fram innan påsk.
Jag har börjat på min Laminaria, shoulderette-varianten. Den är så rolig att sticka. Jag var lite orolig att det skulle vara svårt, men det är det ju inte. Jag har i och för sig bara kommit till Blossom chart än så länge, men resten av diagrammen ser inte mycket svårare ut. Jag stickar den i Vikan A-garn med stickor 5 mm. Jag kanske borde tagit lite tjockare stickor eftersom jag stickar så hårt, men jag tycker det blir bra ändå. Vi får väl se hur stor den blir färdig.
Det är nästan så jag vill sticka en Aeolian också. Jag som använder så mycket sjalar ;-)

3 april 2009

Nutkin är färdiga!


Såhär blev de. Jag är så nöjd med dem. Mönstret var lätt att sticka, garnet, Malabrigo Sock i färgen Turner från I Knit i London, helt underbart. Jag gjorde dock en annan häl eftersom jag inte fick rätt på den enligt mönstret. Den blev full av hål och inte alls snygg. Jag var beredd att dra upp alltihop och börja från början, men tack vare Anna drog jag bara upp hälen och fortsatte med mönstret på hälkilen. Tån är inte heller stickad enligt mönstret utan en helt vanlig tå som jag "graftade" ihop.
Det var riktigt skönt att sitta i solen och fotografera dem. Julle kom och strök sig mot dem så de är nog fulla med katthår nu. Han ligger under mina ben, men syns inte på fotot. Nu får man bara hoppas att jag kan tävla i Sockklubben fast de inte blev färdiga i mars. Det är ju bara 3 dagar försent.

2 april 2009

Symässan i Malmö

Ja, det heter Symässa, men jag var ju mest intresserad av garn. Dottern och jag tog en tur dit i söndags. Jag hade läst en del negativa kommentarer på bloggar så jag hade väl inga större förväntningar, men jag var nöjd. Pratade med Carina hos Fröken Garn och fick med mig 2 hg tunt Vikangarn som ska bli en Laminaria hade jag tänkt. Lite sent kanske, men jag har tänkt på det länge och äntligen blivit färdig att köpa garn. Lite sockgarn blev det såklart, BC Sock Wool som jag inte sett tidigare och så lite garn från Ullcentrum i riktiga höstfärger. Lite fel tid kanske, men det är ju mina färger. Dottern köpte lite tyger som hon säkert snor ihop till något fint. Vi har min mormors gamla Husqvarna-symaskin från 70-talet. Den är orange och låter som en gammal tröska men funkar bra för det lilla vi syr. Jag fick också ett par komplimanger för min väska som jag stickat i pappersgarn helt efter eget huvud.

Vikan A-garn i grönt
Sockgarn

Ullcentrums 2-trådiga
Egendesignad väska