24 juni 2009

Stickalite 1 år!

I morgon är det 1 år sedan jag började blogga. Det gick väl lite sådär i början, men nu har det blivit bättre. Drygt 4600 unika besökare är jag helt nöjd med.

Därför tänkte jag lotta ut ett halsband i glasfusing jag gjort själv. Hänget är ca 3x3 cm och remmen 45 cm som kortast. För att vinna ska du lämna en kommentar senast den 30 juni kl 24.00. Sen drar jag en vinnare (om det finns minst 10 kommentarer) som får halsbandet.

22 juni 2009

Färdig Vanda

Finns det någon motsats till Startritis? I så fall lider jag av det också. Jag har stora problem med att fullfölja mina större stickprojekt. Denna koftan började jag på i september förra året. Mönstret kommer från tidningen Knitter's från knittinguniverse.com, sommarnumret 2008. Garnet är Teetee Primavera. Den har legat halvt ihopsydd i en påse några månader nu. Men som den nya person jag tänkt försöka bli under sommaren plockade jag fram den idag, sydde de två sista sömmarna och fäste alla trådar. Blockning har jag struntat i. Den blev bra ändå. Den är lite kort i kroppen, men det beror på att jag har onormalt lång överkropp. Så småningom ska jag leta upp en knapp att sätta upptill.


Nu kan man kanske våga sig på något nytt i tröjväg. Buttercup-KAL har jag funderat på och det blir ju inte något att sy ihop på den. Helt i min smak.

20 juni 2009

Teststickare

Kia på Chili Gredelin behövde någon som provstickade hennes mönster på Chilistrumpor. Jag anmälde mig och i torsdags fick jag detta i brevlådan. Helt fantastisk färg på garnet, otroligt mjukt att sticka med och en modell jag aldrig provat. Rätstickat på längden med korta varv och hopsydd under foten. Jag har precis börjat så ni får se själva sticket en annan gång.

Här är några bilder från vårt midsommarfirande hos min syster. Vi hade tur med vädret och det regnade bara lite. Det var för blåsigt att sitta ute i vilket fall. Bilderna är tagna ganska sent på kvällen så jordgubbarna är nästan slut, men vi hade väldigt trevligt.

18 juni 2009

Sommarlov!

Idag hade jag sista tentan för terminen. Lönehantering. Ganska kul faktiskt. Nu väntar 600 timmars praktik till hösten och 2 kurser i vår innan jag kan kalla mig Kvalificerad redovisningsekonom.

Lagom till jag var klar med tentan hade vädret skiftat från gråmulet och regn till sol och blå himmel. Nu ska jag bara ha det skönt till början på augusti. I morgon åker vi till min syster och äter sill och jordgubbar.

Glad Midsommar!

12 juni 2009

Födelsedag med datorstrul

När jag öppnat mina presenter i morse ville jag installera Sims 3 så fort så möjligt. Jag måste erkänna att jag var ganska besatt av Sims 2 ett tag. (3:an är inte bara till mig, utan till barnen också) Efter att datorn stått och tuggat ett tag blev det plötsligt en blå skärm med meddelandet "Ett allvarligt fel har uppstått" och den lät som ett tröskverk. Bara att slå ihjäl den the hard way. Kanske datorns sätt att tala om att den börjar bli gammal.
Jag borde nog hålla mig till stickning. Garnet från Chili Gredelin ska bli en sjal så småningom.

8 juni 2009

Smiley till frukost

Döm om min förvåning när jag öppnade min Proviva i morse. Ny design! Det piggar ju upp lite på morgonen.

Amerikanska jordgubbar?

Vi firade dottern som fyllt 16 i helgen. Hon fick själv dekorera tårtan och upptäckte efteråt att hon lagt jordgubbarna precis som stjärnorna på USA:s flagga.
Jag kan verkligen rekommendera tårtan. Marängbottnar med citronkräm, grädde och bär. Receptet finns här.