23 juli 2009

Lite stickning

Jag kunde inte låta bli att börja på Polly Jean fast jag inte var färdig med de andra sockorna jag stickar. Juli är ju snart slut och augustimönstret är redan valt. Tror inte jag ska sticka dem. Till Polly Jean använder jag ett sockgarn med lite bambu, Helga från ChiliGredelin. Det är lite stelt pga bambun tror jag men har en vacker lyster. Mönstret är så fint tycker jag.


Sen har jag gjort en inventering av mitt garnlager. En stor plastback och 2 mindre förvaringslådor från IKEA. På bilderna syns ju bara det översta lagret, men totalt är där ganska mycket. Sen har jag en hel kasse akrylgarn efter min mormor som jag inte vet vad jag ska göra med.


I tisdags fick jag Sock Innovation från Adlibris. Den är helt underbar (som de flesta säkert redan vet). Många fina mönster och bra tips om hur man designar egna sockar.

Till sist en bild på en azalea jag fick i julas. Den höll på att dö då, men efter någon månad utomhus nu i sommar blommar den så här fint.

18 juli 2009

Blommor en masse

Jag och barnen var hemma hos mamma häromdagen. Det är alltid skönt att komma dit och bli lite ompysslad, slippa laga mat och bara ta det lugnt. Dessutom har hon en underbar trädgård. Dottern var flitig med kameran. Till och med jag fastnade på en bild, stickandes så klart. Tyvärr vet jag inte vad alla rosorna heter men man kan njuta av dem ändå.










15 juli 2009

"Nya" böcker

Tog en tur till biblioteket igår och hittade bl a dessa böcker. Den om nålbindning har jag velat låna sedan jag var på nålbindnings-prova-på och nu var den äntligen inne. Jag har inte hunnit titta så mycket i den ännu. Den andra, Knitalong av Larissa Brown verkar väldigt trevlig med en del kul mönster. Bl a Felted peace crane, stickad origami. Det finns även en del sjalar och mössor.
Dessutom har jag precis beställt Cookie A's Sock Innovation från Adlibris. Jag har varit på väg att beställa den flera gånger men så har den varit slut. Sen skulle jag få den i födelsedagspresent, men nu blev det äntligen av. Nu väntar jag med spänning...

7 juli 2009

Pärlstickning

Här är mitt första försök att sticka med pärlor. Sticka! har en mysteriestickning och jag tänkte jag skulle prova. Jag har bara ett par varv kvar på del 3 och sen kommer nästa del på fredag. Jag stickar i Grignasco MerinoSilk som jag hade kvar från min första sjal. Färgen är fel på bilden, den är mycket grönare. Det är lite pilligt att trä upp pärlorna, men jag har en tunn, tunn virknål från min mormor.

Sen hittade jag ett paket i brevlådan idag. 10 nystan BomUll från Marks&Kattens. Garnet ska utgå så Torgstenen säljer ut det för 17 kr nystanet. Det är tänkt att bli en kofta till hösten. Stickad uppifrån och ner så klart.

Här är en bild på blommorna jag vann hos Tant Kofta. De har inte vuxit speciellt mycket, men blommar fint ändå. Jag har väl skött om de för dåligt. Som tur är kan man spara dem till nästa år så jag får väl försöka pyssla om dem mer då.

Nu tänkte jag fortsätta kvällen med lite kaffe och några varv på min Buttercup framför Morden i Midsomer, min absoluta favorit-tv-serie på sommaren.

3 juli 2009

Mysig hemmakväll

Maken och dottern är på Arvikafestivalen, sonen på film/spelkväll hos en kompis. Har man huset för sig själv får man passa på. En stickstund på uteplatsen med en kopp kaffe är ju underbart när värmen lagt sig. Den oformliga högen är min Buttercup. Jag har precis delat upp kropp och ärmar. Fler bilder finns här. Nu får det bli lite slötittande på TV tills det är dags att hämta hem sonen.

1 juli 2009

Och vinnaren är...

Jag måste först och främst tacka alla som kommenterat. I början trodde jag knappt att det skulle bli 10 kommentarer. Min son lämnade t o m en kommentar för att göra mig glad. Han var dock inte med i dragningen.
Om man är gift med en ingenjör måste dragningen naturligtvis göras med stor noggrannhet. Inga lappar i hattar här inte utan avancerade program som gör i stort sett samma sak. Bilden är fruktansvärt suddig, men om man klickar på den ser man att resultatet blev 3. Den 3:e kommentaren hade Eva i Halmstad lämnat och det är alltså hon som är den lyckliga vinnaren av mitt halsband. Grattis!

Till alla er andra: en fingerborgsblomma från vår vildvuxna trädgård.