20 november 2009

Skånejul

Idag var jag och mamma på Skånejul på Hässleholmsgården. En julmarknad med mycket fint hantverk. Hemslöjden var där så jag kunde titta i deras nya böcker. Något att skriva upp på önskelistan. Lite garn blev det såklart, men även en hjärtberlock från Serendipity Collection. Fina smycken i silver, koppar och snäckskalspärlor. Jag köpte också lite te till dottern och en flasköppnare i svartsmide till sonen. Vi hann med att fika lite med en stenugnsbakad bulle med skagenröra och sen köpte vi lite ost, bröd och brända mandlar i "Matladan" innan vi åkte hem. Solen sken och det var ju skönt efter regnet och stormen i onsdags.

18 november 2009

Höstrusk och nya strumpor

Äntligen är jag färdig med en av mina Vilai. Det är det enda jag stickat i sockväg sen mitten av september. Väldigt vackert mönster tycker jag, men den andra får nog vänta ett tag. I stället har jag börjat på oktobersockorna i Stickameras sockklubb, Glass Slippers. Har inte riktigt kommit underfund med hur man stickar flätor utan hjälpsticka. Det borde gå fortare då. Garnet är Austermann Step.
I kväll har vi haft strömavbrott och lamporna har blinkat flera gånger. Det blåser halv storm ute och regnar riktigt ordentligt. Skönt att sitta inne och mysa med lite levande ljus.

15 november 2009

Turgumma

Jag vann första pris i Torgstenens hösttävling, 13 nystan Sarek i valfri färg, virkbeskrivning till mössa och sjal samt virknålar. Eftersom jag inte virkar så överdrivet mycket hittade jag ett annat mönster till garnet, en bolero med krage. Att jag valde grönt är väl inte så överraskande. Däremot känns det konstigt att sticka ett mönster på svenska. Jag har stickat så mycket efter engelska mönster nu att det känns mer naturligt.

8 november 2009

Vintervärmare

Nu när kvällarna blir mörkare är det extra mysigt att sitta inne och sticka tycker jag. Nackdelen är att man inte kan ta så bra bilder. Därför har jag passat på att ta en massa bilder nu i helgen när det är något så när ljus. Det har blivit en del vantar och en mössa.
Ugglevantar till mig, stickade i Freedom Spirit, från Garn & Chokladbytet. Jag hade inte tänkt ha ögon egentligen, men ångrade mig. Det liknar mer en uggla med ögon tycker jag.
Förkortade Bella's Mittens till systerdottern för att matcha mössan hon fick förra året. Garnet är Manos Wool Clasica.
Halvvantar till sonen i gammalt Karisma jag hade liggande. Detta är nog det första jag har stickat utan att precis följa ett mönster. De blev riktigt bra, och med tanke på att jag lovade sticka dem för drygt ett år sedan känns det skönt att de är färdiga.
Underbart mjukt Mahatma, 100% organisk merino i färgen Myr från Chili Gredelin, blev en varm vintermössa som passar maken perfekt. Mönstret hittade jag här.
Slutligen en halsduk som varit färdig länge, men inte överlämnades till min syster förrän igår. Det är dock dottern som modellar. Garnet är Artesano Aran.