30 januari 2010

Nya mönster

Tänk så snabbt det gick. Ett par klick och plötsligt har jag alla Ysolda Teagues mönster från Whimsical Little Knits 1 och 2. Passade på nu medan hon skänker pengar till Haiti också. Nu ska jag bara bestämma vilket jag ska börja med.

28 januari 2010

Lila - en utmaning

Januarigarnet i Nyanseras Sockklubb var lila. Bijou 4 ply, 70 % baby alpaca 20 % silke 10 % cashmere. Färgen har Jenny döpt till Pansy violet. Fantastiskt mjukt och underbart att sticka i. Lila är en färg som jag inte har arbetat mycket med innan eftersom jag inte tycker den passar mig. Jag har gått och klappat det här hemma ett tag innan jag bestämde vad det skulle bli. Jag hade ett mönster på en basker jag lovat sticka till dottern, Lace Tam ur A Gathering of Lace, så den blev det. Har inte riktigt bestämt om dottern ska få baskern även om hon är mer förtjust i lila än jag. Den blev fin tycker jag och mönstret var lätt att lära sig utan att bli tråkigt.
Det blir kanske mer lila i framtiden. Jag har ca 60g kvar av garnet och funderar på ett par vantar i tvåfärgsstickning. Har nog något matchande garn hemma.
Att gå med i en garnklubb är ju lite spännande eftersom man inte vet vilken färg man får. Men det är ju en utmaning att gå ifrån sina gamla invanda färger (grönt) och vem vet, jag kanske använder baskern själv.

20 januari 2010

Flätor på beställning

Det har varit tyst ett tag, har väl inte varit på topp den senaste tiden. Stickat har jag i alla fall gjort. Systersonen ville ha ett par vantar eftersom hans syster fått ett par. MFF-ljusblå med flätor löd beställningen. De tittade lite konstigt på mig i garnaffären när jag frågade efter garn. Mönstret är Tumvante med fläta från Sticka mössor, vantar, sockor!

En väninna till mamma hade frågat om jag tog emot beställningar och det gör jag ju. Ett par raggsockor, inga speciella önskemål. Jag ville inte bara sticka resår, så jag hittade ett mönster på Ravelry, Honeycomb socks, som jag bestämde mig för. Garnet är Raggi.

Men jag måste ju göra något till mig själv också. Januarimönstret i sockklubben, Kristina, har jag velat sticka ett tag och nu passade det ju bra. Garnet är Hazumi från Nyansera i en fantasktisk orange nyans.

4 januari 2010

Årets första...

bröd bakade jag idag. Det luktar så gott med nybakat. Jag hoppas få lite mer tid för matlagning och bakning nu när jag bara läser på halvtid igen. Jag vill prova på att baka med surdeg också. Förr prenumererade jag på surdegskultur, men det finns nog inte längre. Jag har boken Bröd av Jan Hedh och min svåger har en annan om bara surdeg så det är väl bara att prova. Hittade också ett recept hos Fale Artut.





Annars stickar jag på min Aeolian. Garnet, Galadriel, från Chili Gredelin är otroligt mjukt. Kanske lite för mjukt, "nuppsen" syns knappt. Jag försöker dra åt dem på tillbakavarvet, men det blir inte så bra. Det rättar väl till sig när jag blockar den förhoppningsvis. Jag tänkte göra ett mellanting mellan de olika storlekarna så jag har gjort 6 repetitioner av Yucca chart, Transition chart och nästan 1 Agave chart. Sedan tänker jag göra Final Agave och till sist kanten. Det kan nog bli ganska bra tror jag. Imorgon ska jag träffa Jenny från Nyansera + några andra och få min första härva i sockklubben jag fick i julklapp av maken.