26 maj 2010

Min bolero

I höstas vann jag garn och nu äntligen har jag stickat färdigt. Eller monterat färdigt kanske jag ska säga. Själva stickningen gick fort på stickor 9 mm men att sy ihop och få resåren snygg runt om tog lite längre tid. Jag fick sticka om resåren eftersom den bubblade sig och innan jag bestämt mig för det låg den någon månad. Den var riktigt skön att ha på igår för även om solen sken var det inte så varmt. Nu ska den förhoppningsvis inte behöva användas förrän till hösten. I stället för knytband använder jag en sjalnål från Torgstenen som knäppning.

5 maj 2010

Nostalgi

Denna tablettask hittade jag i den lokala te- och chokladaffären sist jag köpte te. Naturligtvis kunde jag inte motstå den eftersom den väckte många barndomsminnen till liv. Asken se inte riktigt ut som jag minns den, men innehållet är samma. Små fyrkantiga minttuggisar.Min mormor brukade ha en ask i väskan och man fick alltid smaka. Mint är fortfarande en av mina favoritsmaker.

1 maj 2010

Aprilsockar












Detta är nog första gången jag stickar färdigt ett par sockar i rätt månad. De blev färdiga i tisdags, men jag fick inte fotograferat dem förrän igår. Mönstret var ju egentligen bara några diagram och man fick sticka häl och tå efter eget huvud. Som tur är har jag lite andra mönster att använda. Eftersom jag stickade båda på en gång kunde jag inte göra flätan i ena skarven. Om man tittar noga på bilden i mitten syns det. Storleken blev perfekt eftersom jag stickade med 2,5 mm i stället för som jag brukar med 3 mm. Garnet var väl inte det bästa, men vad kan man vänta sig av garn köpt på EuroSpar i Bad Gastein.

Efter att ha stickat alla mönster hittills i år i sockklubben tar jag nog en paus i maj och stickar något annat.