28 juli 2010

Färdigt linne


Så här glad är jag över att ha stickat färdigt mitt linne i Lin 1.0 från Tedman & Kvist. Det var ganska besvärligt för garnet var hårt och snurrade ihop sig hela tiden. Förhoppningsvis blir det mjukare med tiden. Innan blockning var det dessutom alldeles snett. Färgen är underbart buteljgrön och linnet är slätstickat i ett stycke på rundsticka 4,5 mm med nederkanten och halva framstycket i omvänd slätstickning som enda detalj.

25 juli 2010

Garnköp

I går tog jag en tur till Torgstenen. Vi var på väg till svärföräldrarna och på vägen kör man förbi Satserup. Butiken ligger i väntsalen till den gamla stationsbyggnaden. Toalettdörr och dricksfontän är kvar i original. Det var riktigt trevligt att prata en stund med Lotta och så klart köpte jag lite garn också. Bomullsgarn som ska bli en tröja inspirerad av Garntrollet och lite sockgarn. Jag har provstickat lite och ska väl fundera lite mer över randningen. Färgerna ser lite mesiga ut på bilden, i alla fall på min skärm.























Sen är mitt linne färdigstickat också. Det var helt snett men bör bli bättre med blockning. Bara att sy upp nederkanten när det torkat.

22 juli 2010

Cykeltur

Idag tog maken, sonen och jag en cykeltur i byarna här runt omkring. Ca 6,5 mil känns i bak och ben. Först provianterade vi på Villes Varumarknad och tittade på kyrkan i Torna Hällestad. Sen vidare till Silvåkra och Harlösa. Tittade på BP-macken. Fina gul-gröna pumpar. Observera den gamla polisbilen i häcken. Förbi Övedskloster där de hade alpackor och vidare till Björka där vi åt lunch. Sen cyklade vi lite fel och höll på att hamna i Sjöbo. Tillbaks igen och titta på kyrkan i Everlöv. Vi fikade i Veberöd och körde en omväg om Björnstorp innan vi kom tillbaka hem. Då var jag lätt irriterad på maken eftersom jag var så trött. Efter en dusch känns det mycket bättre och nu kan vi ju unna oss pizza till middag efter alla kalorier vi bränt.

17 juli 2010

Det gror och växer

Äntligen har min passionsblomma börjat växa. Jag sådde hälften av fröna i våras och ingenting hände. För ca 1 månad sen sådde jag resten och plötsligt i går upptäckte jag en liten planta. Om man förstorar bilden ser man en röd pil med en liten grön prick till. Vi får se hur det går. Det lär ju dröja innan de blir lika fina som Medeas. På den andra bilden ser man hur mina kaktusar växer. I verkligheten är de ca 1 cm höga.

15 juli 2010

Äntligen en sjal igen

Nu har jag äntligen börjat på min Echo Flower. Det har dröjt eftersom jag ville ha garnet färgat ungefär som en påfågelfjäder. Jenny gjorde ett försök som inte blev som jag ville och sen tog garnet slut. Det dröjde innan hon fick en ny leverans men sen köpte jag det här garnet och är så nöjd. Garnet är Sundari 4 ply i silke och lystern är fantastisk. Mönstret är välskrivet och så roligt att jag blir glad varenda gång jag stickar på sjalen. Det enda negativa är att garnet är lite stumt och jag stickar hårt, men man vänjer sig.
Sen har det varit lite svårt att koncentrera sig på spetsstickning när det varit så varmt. Man ska ju inte klaga men när det är 30+ mår jag inte bra, blir trött och irriterad och en plåga för omgivningen. Det hjälper knappt att sticka.

10 juli 2010

Junisockor

30-gradig värme och ullstrumpor är ingen bra kombination. I vilket fall så är junimönstret i Sockklubben färdigt. Trevligt mönster i ett garn, Fame Trend, som var lite svårstickat eftersom det delade sig. Inte min färg, så dottern får dem. Detta var också mitt tredje färdiga projekt i VM-stickningen så nu kan jag titta på finalen utan press.

5 juli 2010

Två sjalar till

Till vänster min Traveling Woman i Zauberball. Färgen heter Brända mandlar i översättning. Den har varit färdig sedan april tror jag men som vanligt drar jag mig lite för att blocka. Till höger mitt andra projekt i VM-stickningen. En Saroyan i Halo 4 ply från Nyansera. Den var jag ju tvungen att bli helt färdig med innan den 11 juli så därför trotsade jag värmen igår och blockade sjalar. Det var svettigt att krypa omkring och nåla måste jag säga.

Morgonstund

På måndagar och fredagar har badet motionssimning på morgonen innan de öppnar "på riktigt". Då brukar jag passa på eftersom det inte är så trångt i bassängen. Ibland följer dottern med. Jag tycker egentligen det är ganska tråkigt att simma, men utomhus blir det en helt annan känsla. 50-metersbassängen gör ju att det inte blir så många vändningar heller. Det är lite olika hur mycket jag simmar. Mellan 500 och 1200 m beroende på ork och humör. Idag blev det 600 m. Sen gick jag hem och jagade upp barnen ur sängarna.