27 september 2010

Dubbelstickning

Jag har precis börjat på mitt första försök med dubbelstickning. Jag fick 2 nystan Létt-Lopi i ett byte förra hösten och har inte vetat vad jag skulle göra av dem. Jag har stickat en kofta av samma garn tidigare så jag vet att det är lite sticksigt. Alltså får det bli något man inte har på kroppen. Jag är inte riktigt säker på vad jag ska använda det till ännu, kanske något slags sittunderlag. Dubbelstickning är i alla fall jätteroligt och jag kommer säkert att göra något i ett tunnare garn så småningom.

25 september 2010

ATC

Inspirerad av bl a Mia tänkte jag att jag också skulle försöka mig på att göra ATC. Ett litet hopplock av material jag hade hemma och sen snodde jag ihop de här. Lite julkänsla kanske,men det är ju bara 3 månader kvar nu. Ett är snart på väg till Mia eftersom jag fått ett av henne, men de andra 3 är det fritt fram att lägga beslag på. De 3 första som kommenterar får dem.

12 september 2010

Lingon

Idag har det inte blivit så mycket stickat. Maken satte upp krokar och hyllor i vårt nya badrum och jag gjorde lingonsylt enligt mammas recept. 5 l lingon kokas med 4 dl vatten i 10 min, 2,5 kg socker tillsätts och sen rör man i 15 min och häller upp på burkar. 8 ganska stora burkar blev det så jag hoppas vi klarar oss till nästa höst. Nu kan vi snart ha fläskpannkaka igen.

9 september 2010

Bättre sent...

Jag hade inte tänkt sticka majmönstret i sockklubben eftersom jag tyckte det var ganska likt aprilsockarna med 1 rät och 3 aviga. Sen hittade jag detta garnet och tänkte att det skulle passa så bra. Jag hade stickat lite annat emellan också. Och jag blev nöjd. Garnet skiftar lagom mycket i blått, grönt och lite lila och det var lite kul med mönstret som vrider sig in på foten. Ännu ett par sockar till vintern. Nästa par blir Fa Fa Fa Socks.

4 september 2010

En sjal till

Lite bilder på min Annis i Sundari 4 ply från Nyansera. Det var mycket lättare att göra nuppsen på denna när jag övat på min Echo Flower. Det är lite annorlunda att sticka den från spetskanten och uppåt. Den slätstickade delen blir förstås inte lika tråkig eftersom man gör förkortade varv. Färgen är varmare i verkligheten.
Idag var jag på stickcafé i byn. Två tjejer som kallar sig Thyra & Daisy hade ordnat det i den lokala kaffe-, te- och chokladaffären. Trevligt initiativ, kommer att gå fler gånger.

3 september 2010

Utmärkelse!

Jag fick en utmärkelse från Garntrollet. Jag känner mig hedrad och skickar den tillbaka till henne. Dessutom ska man berätta 7 saker om sig själv och skicka vidare till 7 andra.
Here it comes:

1. Hösten är min favoritårstid. Antingen klara kalla dagar med promenader i höstlöv eller regniga innesittarkvällar med en stickning. Jag har alltså en skön tid att se fram emot.
2. Trivs bättre hemma än bland mycket okända människor. Får lätt panik i folkmassor.
3. Är en obotlig pessimist. Tror alltid det värsta för att slippa bli besviken.
4. Läser mycket, helst deckare av olika slag.
5. Tycker om skor. Mest att titta på och prova. Jag föredrar att gå i lågklackat.
6. Stickning för mig är mest en fråga om själva tekniken och garnet. Det färdiga resultatet är inte lika intressant. Jag har mycket liggande i lådorna. Vill bli bättre på att använda det jag gjort.
7. Är just nu arbetslös ekonom, men arbetar på att få ett jobb.

Skickar vidare till:

Camillas stickblogg

Snitsatstickat

Många maskor blir det

Emmas dagar

Lavendelstrik

Myggans surr

Stickäventyr


Någon har kanske redan fått den, men jag tycker de är värda den igen.