29 januari 2012

Vantväder

Nu har det ju blivit snö och kallt i Skåne också och jag tyckte det var läge för ett par nya vantar. Mönstret fick jag av Anna och Carin på Stickevent 2010 tillsammans med det grå garnet. Det turkosa bytte jag till mig. Jag provar "jogless stripes" för första gången. När vantarna är klara ska de tovas i maskin, vilket jag heller aldrig provat.

25 januari 2012

Sanndröm?

Här är min pumpakofta som jag började på i höstas. Jag fick repa upp oket en gång och börja om med grövre stickor och sedan stickade jag på även om jag var osäker på om garnet skulle räcka. Nu är garnet slut och ärmarna räcker till strax ovanför armbågen. Jag har funderat på att repa upp och sticka om med ännu grövre stickor för att få garnet att räcka lite längre. I natt drömde jag att jag gjorde det. Nu är frågan om jag ska göra det på riktigt också. Jag får antagligen räkna om maskantalet för att få masktätheten att stämma på bredden också. Jag gillar verkligen koftan, men undrar om jag kommer att använda den som den ser ut nu.

19 januari 2012

Möbiusförsök

När jag var på Risbrogäddornas Stickevent i höstas visade Medea hur man lägger upp till en möbius. Nu har jag äntligen kommit igång. Detta är bara ett test eftersom jag inte vågade använda garnet jag tänkt om det skulle bli fel. Det funkar riktigt bra så jag ska sticka en i det garnet sen. Nu är det dags för handboll. Detta är dessutom en perfekt tv-stickning.

16 januari 2012

Garnbyte

Ravelry är ett underbart påfund. Strax före nyår fick jag ett meddelande från blomsterbona som undrade om jag var intresserad av att byta några nystan ur min stash mot något ur hennes. Garnet hon ville ha hade jag haft länge och visste inte vad det skulle bli. I stället fick jag det här turkosa Kampes 2-trådiga. Jag har en härva grått redan och de ska bli någon sorts vantar har jag tänkt.

Annars börjar jag vänja mig vid att jobba igen. Första veckan var jag helt slut på kvällarna och huvudet snurrade av allt nytt. Nu känns det som om saker börjar falla på plats. Måndagar är jag ledig och det är skönt eftersom det såklart ingår helgarbete som kyrkvaktmästare.

2 januari 2012

Nytt år

Här skulle jag kanske ha gjort en årskrönika över 2011 men så blir det inte. Nu tar jag nya tag, börjar jobba igen efter ett alldeles för långt uppehåll och om allt ändå skulle gå åt skogen går jag hit och trycker på knappen.