29 februari 2012

Upprepat

Min kofta finns inte längre. Till slut bestämde jag mig för att repa upp den. Bättre det än att ha en kofta liggande som aldrig blir använd. Nu är frågan: ska jag försöka räkna om mönstret och börja om eller ska jag göra något annat av garnet?

27 februari 2012

Före... och efter


De otovade vantarna var väldigt stora och dottern fick modella eftersom hon var färgmatchad. Sen slängde jag in dem i tvättmaskinen tillsammans med en handduk och körde ett kort 40-program med lätt centrifugering. Det hände inte speciellt mycket. Ett försök till på 40 grader med hårdare centrifugering gjorde dem inte så mycket mindre. Då tappade jag tålamodet och satte maskinen på 60 grader med en handduk till och ut kom ett par vantar som jag till en början trodde var alldeles för små. Med lite våld blev de till slut ganska perfekt storlek till mig. De borde vara vindtäta också eftersom de blev väldigt hoptovade. Nu har jag alltså provat maskintovning också. Ganska lyckat trots allt.

15 februari 2012

Nytt garn och en cowl till


Idag fick jag det nya garnet i Nyanseras garnklubb, Cirrus i 80 % lammull, 10 % angora och 10 % kashmir. Färgen heter Blåsippa och skiftar från blått till lila i olika ljus. Kanske inte en färg jag brukar använda men man ska prova lite nytt ibland.


Förra månadens garn, Bijou 4 ply, blev till en "A Very Good Cowl Indeed" av Liz Abinante. Ett underbart garn i en favoritfärg.

4 februari 2012

Cowl KAL

På Ravelry hittade jag en KAL med mönster av Liz Abinante som bl a gjort mönstret till Traveling woman. Första mönstret är gratis och sen får man nästa mönster om man hinner sticka färdigt inom en viss tid. Totalt kan man sticka 5 olika cowls på 50 dagar. Den första var snabbstickad så nästa mönster får jag gratis men sen vet jag inte om jag kommer att hinna.
Tydligen var det ett fel i första versionen som jag stickade efter men jag är nöjd med resultatet ändå. Vet inte om jag ska använda just knapparna på bilden. Kanske hittar jag några som är bättre än dessa som fanns i gömmorna. Garnet är Sundara Sport merino som jag vunnit i ett garnlotteri.