25 mars 2012

CowlKALkavalkad

Nu har jag stickat 5 cowls på 50 dagar. Det var aldrig meningen att jag skulle följa hela KALen, men det var så kul att ha en deadline att jag bara fortsatte. Jag är nog mest nöjd med den sista även om den aldrig är använd. Den jag använt mest är den överst till höger. Garnlagret har också minskat en del vilket bara är bra. Undrar vad priset blir för oss som fullföljde.

19 mars 2012

Tvillingtröja

Det blev en Gemini. Jag är född i juni så det passar ju bra. Jag använder ett garn, Lin, från Marks & Kattens som jag köpte för säkert fem år sedan för att sticka en tröja som aldrig påbörjades. Jag tror detta blir riktigt bra. Idag fick jag besked att mitt sjalgarn är färgat. Nu ska det bara torka och sen jag sticka spets igen. Det var länge sedan så det ska bli riktigt roligt.

14 mars 2012

Knappval


Vilka knappar passar bäst? Jag hittade de till höger först, men blev osäker när jag såg de ljusa träknapparna. Den sista cowlen är färdig förutom blockning och knappar. Garnet är så fint, även om det kanske känns lite höstigt just nu.
Nu har jag bara ett (!) projekt på gång och vet inte riktigt vad jag ska sticka härnäst. En sjal till dotterns studentbal ska det bli men garnet är inte färdigfärgat än. Sen fastnade jag för Gemini också i senaste Knitty. Jag tror jag har något garn som skulle kunna passa till den.

8 mars 2012

Fint paket

I går låg min fina vinst från Anna i brevlådan. Två förvaringstetror till stickning och småsaker i påskinspirerat tyg plus fina fjädrar till påskriset. Tack så mycket, de kommer att användas flitigt.

7 mars 2012

Bokfynd

På jobbet har vi ett bokbord som en del av fasteinsamlingen och jag köpte lite böcker där i förra veckan. Lite blandad kompott, författare jag aldrig hört talas om, men även Blonde av Joyce Carol Oates som jag länge funderat på att läsa. Åtta böcker för 160 kr, många timmars läsning och pengar till välgörande ändamål. Nästan som ett Kinderägg.

4 mars 2012

Cowl nummer tre och fyra

Nu har jag stickat fyra av mönstren i "The Great Cowl KAL". Allt av garn jag har hemma. Den gröna är Wollmeise Merino jag köpt av Anita och den blå är ett garn som heter Julia som jag fått i ett byte. Det är kul att ha en deadline och nu vill jag sticka den sista också för de som fullföljer får ett specialpris. Och jag lär inte behöva frysa om halsen även om våren känns nära nu. Snödroppar och víntergäck blommar i trädgården här.