30 maj 2012

Hur många cowls kan man ha?

Som en del av priset i Feministy's Cowl KAL fick man ett mönster till. Jag var ju redan lite trött på att sticka, men så hade jag ett garn som passade perfekt så då satte jag igång. Cirrus från Nyansera med ull, kashmir och angora var underbart att sticka i och mönstret roligt med lite flätor och "smock". Färgen är svår att återge, den är mer blålila i verkligheten. En färg jag inte använder så mycket direkt så vi får se om någon annan får överta den. Detta är också en KAL med slutdatum i morgon så det finns chans till fler priser.


28 maj 2012

Present från Japan

Dottern har varit i Japan tillsammans med sin kör. Deras körledare är japanska så de hade en bra guide och fick uppleva massor. Jag gav henne fickpengar på det villkoret att hon köpte en present till mig. Vi har ett lite internt Maria Montazamiskämt och i julas fick jag en nyckelring med en "tassel". Nu fick jag en bok (på japanska men med bilder) om hur man gör sina egna tofsar och dessutom en bild på en jättestor.

27 maj 2012

Färdig tvilling


Så blev min Gemini äntligen blockad och använd på jobbet idag. Lite stickig är den allt men den blev fin och jag hoppas jag kommer använda den mycket.

16 maj 2012

Inspiration

Maken kom hem från en jobbresa till USA idag och detta hade han med sig till mig. Ren lycka.

12 maj 2012

En liten bit till

Dotterns studentsjal växer sakta. Jag har börjat på "solstrålarna" nu och det är mycket roligare. Eftersom garnet är så tunt får jag göra många repetitioner.

1 maj 2012

Valborg

Det är alltid lika mysigt att stå vid elden på Valborg. Nu vet man att sommaren är på väg.