18 juni 2012

Sicksack

Det finns både för- och nackdelar med att maken åker på jobbresor till USA så ofta. Jag var ju inte jätteglad när han åkte veckan innan dotterns student men att han kom hem med Knitscene Accessories hjälpte upp det hela. Massor av fina mössor och vantar så jag var bara tvungen att lägga upp till ett par Wellington Mitts.

12 juni 2012

Födelsedagssjal

Som en lite för tidig present köpte jag mönstret till Fellowship the shawl och började på den i går. Idag firade jag inte så mycket, men jag fick frukost på sängen och en ny telefon.

7 juni 2012

Stolt moder


Ikväll är det dags för dotterns studentbal. Jag åkte ner till AF för att fotografera när de kom till balen. Jag kan ju inte sy så klänningen är köpt, men sjalen har jag stickat. Håret har en av hennes kompisar fixat eftersom vår frisör hade semester och den hon rekommenderade fick förhinder. Det blev fint tycker jag.

5 juni 2012

Ny sjal

När en sjal är färdig kan man väl börja på en ny, eller? Det är ganska bra att sticka spetssjalar på sommaren tycker jag eftersom det är så tunt garn och inte blir varmt även om det är ull. Detta ska bli en Lancet från Feministy. Hon har haft mönsterrea på Ravelry och då passade jag på att köpa några. Garnet är en dröm att sticka i, Aurora med 70 % silke och 30 % kashmir, från Nyanseras garnklubb. Mjukt som smör. Färgen är lite silvrigt ljuslila och väldigt vacker.

3 juni 2012

Studentbalssjalen



Jag jobbar nog bäst under lite tidspress. Sjalen till dotterns studentbal var ju inte lika kul att sticka som jag trott så jag var rädd att inte bli klar i tid. Men som synes ligger den nu blockad och färdig till balen på torsdag. Mittpartiet som var så spetsigt blir förhoppningsvis bra nu och den fick perfekt plats på mina blockningplattor när jag skurit av hörnen på två av dem. Det tunna silkesgarnet var trevligt att sticka med och jag ser verkligen fram emot att se den användas på balen. Dottern har lovat att jag ska få lägga upp bilder på henne.