24 februari 2013

Februari

Stickutmaningen för februari var att sticka sockor på nytt sätt. Det har ju blivit en del sockor för min del även om det var längesen nu. Short-row heels har jag tyckt var svårt så därför bestämde jag mig för det. Mönstret, Fredrika, har en annorlunda konstruktion där ökningarna utgår från mittmaskan och sen formas hälen med förkortade varv. Passformen blev riktigt bra och flätmönstret med vridna maskor är så fint. Jag hade svårt att hitta ett tillräckligt tjockt sockgarn så jag använde Drops Karisma. Inte direkt mitt favoritgarn även om färgen är fin. Jag har dessutom blivit sugen på att sticka sockar igen och har hittat många fina mönster på Ravelry.


11 februari 2013

Long time...

Snart en månad sedan jag bloggade senast. Så vad händer? Inte så mycket faktiskt. Jag har klarat mig från vinterkräksjuka och värre förkylningar än så länge. Jobbar på som vanligt, stickar lite, gosar med katterna och sover mycket. Jag har fått problem med en axel igen och varit hos en sjukgymnast och fått övningar. Det känns tyvärr lite meningslöst men jag får väl ge det ett par veckor.
Måndag är ju min lediga dag och eftersom jag jobbade igår känns det extra bra att kunna ta igen sig lite. Dottern är också hemma eftersom hon läser lite strökurser nu i vår innan hon bestämmer sig för vad hon vill läsa på riktigt till hösten. 
 Vi dricker te ur kannan jag fick av henne i julklapp. Muggen har hon också målat.

Just nu vilar katterna efter en match ”filkorkshockey” som är en av favoritlekarna.

På stickfronten är det några projekt på gång. En spetssjal i gult med ”nupps”och en basker som Linda också stickat. Liz Abinante har en Cowl-KAL i år igen och den första är färdig. Mönstret till den andra kommer i morgon. Sen gick jag med i Kamillas Stickutmaning. Januari försvann alldeles för fort men jag tänkte försöka vara med och sticka sockor i februari. Jag har hittat ett mönster med short-row hälar som jag vill öva på men hittar inget bra garn.

Sen grämer jag mig över alla stickträffar jag inte kan åka på pga jobbet. Dels Stickkalaset i Vrigstad och dels Gotlandssticket. Hoppas bara jag kommer med på Risbrogäddornas stickevent i höst. Jag har i alla fall hittat ett nytt stickcafé jag tänker kolla upp. Dessutom har jag anmält mig till en kurs i samma garnaffär så jag har lite att se fram emot.