23 juli 2013

Lite färdigt



Min cover-up är färdig. Jag hade ganska mycket garn kvar så jag gjorde ärmar också. Den blir perfekt att ha när man sitter ute på kvällen. Yarn-Madness som gjort detta mönstret sökte teststickare till en barnkofta och jag fick sticka den i storlek nyfödd. Garn fanns såklart i förrådet och jag hittade söta knappar till den. Nu väntar jag bara på barnbarn ;).

I helgen fick jag äntligen kokt saft på vinbären som jag sparat i frysen. Det blev 3 liter, gott att ha nu i värmen.

19 juli 2013

Allt i ett

Dottern och jag har varit ensamma denna veckan och vi har gjort nya kulinariska upptäckter. Att göra omelett utan ägg funkar dåligt så då fick vi rota runt i frys och skafferi efter något ätbart. Idag provade vi ett recept vi hittat på nätet, one-pan pasta. Lite som trolleri faktiskt.
Före
Efter

Lite parmesan på det så blev det riktigt lyxigt.

12 juli 2013

Sommarsticket i Vrigstad

Tillbaka igen efter ett par härliga dagar i Vrigstad tillsammans med gamla och nya bekantskaper. Garnnörderi, god mat, sol och lite regn och såklart stickning. På bilden ovan syns lite av det som följde med hem, godispåse, ny fin stickväska och fodral till mina Knit-Pro. Dessutom köpte jag 3 härvor Colinette Jitterbug som ska bli en Molly är det tänkt.
Jag provade även på lite växtfärgning. Gun, nere till vänster, har växtfärgat i många år och var en bra lärare. En härva färgad med pors och en med björk fick jag till. Man kunde även prova syrenbark. Det är garnet som hänger till vänster.
Ett stort tack till Emma och Barbro för att ni ordar detta. Hoppas jag kan komma fler gånger.

1 juli 2013

Färdiga sockor


Jag är riktigt nöjd med mina restgarnssockor. Stickade från tån upp med en ribbad hälkil som jag hittade i ett annat mönster. Det tog lite på garnlagret, men jag kan göra fler par.
Nu är det mysteriestickningar som gäller: en sjal, ett par vantar och en cover-up (hur nu en sådan ser ut.) Jag laddar också för Sommarsticke i Vrigstad som ordnas av Emma.