17 januari 2014

Delar

Jag föredrar ju att sticka tröjor så att det blir så lite montering som möjligt men nu har jag stickat en kofta som måste monteras. Garnet, Soft Donegal, köpte jag på Irland sommaren 2012 och var tänkt att bli en flätstickad kofta. Jag till och med stickade provlappar och insåg sedan att den var lite för mycket för min smak. Efter mycket funderande hittade jag ett annat mönster och nu är delarna stickade och blockade.


Tydligen väldigt sköna att ligga på också. Tur att jag la en handduk över.
Nu får vi se hur länge det dröjer inna jag tar mig samman och syr ihop den och stickar knappkanten. Förhoppningsvis inte alltför länge eftersom jag verkligen gillar koftan. Jag har köpt keramikknappar från Maria Carlander som jag tror skulle passa.

7 januari 2014

Januarivantar

Jag vet inte riktigt varför jag hoppar på alla mysteriestickningar jag hittar. Risken finns ju att man inte alls tycker om mönstret. Stephen West borde ju vara ett säkert kort men den senaste sjalen var riktigt annorlunda. Flerfärgsstickning vill jag gärna bli bättre på och därför tyckte jag att ett par mysterievantar kunde vara kul. Dessa är tydligen inspirerade av boken "Den hemliga trädgården" och vantarna kommer att bli olika. Detta är vänstervanten:
Jag stickade ett par vantar av samma designer i somras. Det var också en mysterie-KAL och jag blev nöjd även om jag tycker det är mer praktiskt med vanliga muddar.
Dessutom har jag köpt mönster till en mysteriesjal av Ysolda Teague och ett par mysteriesockar av Kirsten Kapur. Det är designers jag stickat mönster av tidigare så jag hoppas jag tycker om dessa också.

5 januari 2014

Förhinder

Svårt att sticka med en katt i knät.

3 januari 2014

Tröjan Molly

Molly har varit färdig ett tag men jag har inte blivit färdig att ta bilder och blogga om den. Sen dottern flyttade hemifrån i höstas har jag inte lika mycket fotohjälp. Idag var det sol och hon är hemma över helgerna så vi passade på. Alltihop började i somras när jag var i Vrigstad. Jag tänkte köpa lite Colinette Jitterbug och tyckte att Molly skulle vara kul att sticka. My övertalade mig att denna färgkombination skulle vara fin och även om jag var lite tveksam i början blev jag väldigt nöjd. Sen stickade jag på under hösten och hade avsiktenatt få tröjan färdig till Risbrogäddornas stickevent. Så blev det nu inte men där träffade jag Mia som gjort mönstret och hon beundrade den. Här finns ett foto. Jag blev peppad att få den färdig och i början av november kunde jag använda den för första gången även om knappen syddes dit några dagar senare. Jag är så nöjd med Molly, men om jag gör den igen skulle jag göra halsringningen aningen mindre.