18 april 2010

Lat söndag

Jag har väl inte tillbringat söndagen i sängen som en viss Julle katt, men jag har tagit det väldigt lugnt. Maken skulle egentligen åkt till Kina i jobbet, men det blev ju inget med det pga askmoln. I stället blev det sen frukost, en riktig söndagsmiddag med stek, sås och potatis, stickning på min Traveling woman och jo, jag tog en liten tupplur i eftermiddags.

9 april 2010

Marsrävar

Marsmönstret i Stickameras Sockklubb var roligt att sticka. Många detaljer hade jag aldrig provat tidigare. Tån minskades i 3 delar, hällappen hade rutmönster och en "vikkel braid" efter resåren var kul att lära sig. Enligt mönstret skulle man börja med tån när man hade 2 inch kvar, men den blev en aning för kort. Hade jag vetat det skulle jag stickat lite slätstickning innan jag började minskningarna. Hälen blev lite för smal, men funkar ändå. Jag kanske inte borde följa mönster så slaviskt. Garnet är egenfärgat sockgarn med 25 % bambu och jag använde mina Knitpro 3 mm som alltid till sockar. Nu har jag börjat på aprilmönstret och där finns ingen beskrivning till häl eller tå utan där ska man använda sin favoritmetod. Tur att jag har andra beskrivningar som jag kan använda.

5 april 2010

Österrike

Oj, det var nästan en månad sen jag skrev här sist. En av anledningarna till frånvaron beror på makens och min skidsemester till Österrike. Vi hade en underbar vecka i Bad Gastein med skidåkning, snö, sol, bad, öl och massor av god mat. Man var ju ganska trött efter en dag i backen men jag hade såklart en stickning med mig och det blev några varv på min Traveling Woman.
Sist vi var här för 2 år sen lyckades jag hitta en garnaffär, men den hade stängt nu. I stället köpte jag lite sockgarn på EuroSpar. De hade en del garn, men allt utom sockgarnet var 100 % akryl.
Inredningen i matsalen var lite kul med ugglor i fönstren, broderade kuddar och matchande gardiner.
På påskafton kom vi hem till ett nystädat och påskpyntat hus. Tänk vilka underbara barn man har.