22 april 2011

Februari?Nej, som tur är är det inte februari längre. Det är bara jag som är lite långsam. Dessa sockorna var februarimönstret hos Stickamera. Mönstret var lite konstigt och jag fick ändra om för att inte foten skulle bli för lång. Jag la upp till storlek M eftersom jag har breda fötter, men använde diagrammen för S och ökningen för vristen gjorde jag på var annat varv i stället för på vart tredje. Att kunna göra flätor utan hjälpsticka sparade massor av tid. För ovanlighetens skull blockade jag dem lite för att få övergången mellan räta och aviga maskor lite snyggare men det blev ingen större skillnad tyvärr. På det stora hela blev jag nöjd även om de var lite sega att sticka. Garnet är ett av mina favoriter, Hazumi från Nyansera, och färgen bara älskar jag.

5 kommentarer:

Bente sa...

Fina sockar.synd att jag missade den kursen men jag får väl hoppas att det blir någon mer, har köpt en DVD så jag får väl studera den noga.

garnlivet sa...

Snygga sockar och väldigt fin färg på garnet!

Garntrollet sa...

Vad fina de är! Färgerna får mig att tänka på hav!

Ha en trevlig påskhelg.

Frida sa...

Grattis! Du vann min tävling!

Linda sa...

Näe, pestskråp är väl inte den blomnamn man kanske spontant tänker på, blommorna är ju ganska oansenliga för det är ju mest bladen man ser under större delen av året (ser ut som rabarberblad). Kul namn iaf! :) Härliga härliga sockor! Mmm, jag känner nästan doften av tång när jag ser färgen...