20 juli 2008

Nya projekt... och gamla

Häromdagen hittade jag en halvfärdig kofta i en påse. Den har legat där läänge. Jag köpte garnet hösten -04 och stickade i stort sett alla delar färdiga ganska omgående. Andra ärmen blev klar något halvår senare. Jag sydde ihop axelsömmarna och sen blev den liggande. Att sy ihop mina projekt är kanske inte så högprioriterat, jag hade lite ångest för ärmarna. Det verkade så besvärligt. När jag så hittade den bestämde jag mig för att NU skulle det bli av. Det tog kanske en dryg timme så var den hopsydd.


Sedan dess har jag också stickat resåren runt hals och framkanter. Nu ska jag bara fästa alla trådar och skaffa några fina knappar sen slipper jag frysa i höst.

Här är linnet jag stickade i Salsa från Drops. Dotterns "Diana" är en tålmodig modell. Dessutom lite garn jag köpte när jag var och handlade till min Mixa & Matcha-kompis. Detta är dock till mig alltihop. På bilden är också härvan med Ölandsfårull färgat med lökskal som dottern köpte när hon var på konfirmationsläger.

Mannen kom hem från en tjänsteresa till USA igår. Jag hade skickat med en liten önskelista på böcker. Jag fick en, den jag helst ville ha, nämligen 2-At-A-Time Socks: The Secret of Knitting Two at Once on One Circular Needle. Så nu har jag börjat på 2 sockar på prov i ett gammalt grönt acrylgarn jag hittade längst ner bland mina garner.

11 juli 2008

Inte så många UFO längre

Efter min dotters konfirmation med allt som hörde till har jag ägnat denna veckan åt att slutföra en del projekt som legat ett tag. Först ut var mina Feet First sockor från Simply Knitting. Så här ser min version ut.


Jag använde ett garn från Garntjänst, Crazy, som legat ett tag och gjorde skaften lite kortare eftersom jag inte trodde garnet skulle räcka. De blev ganska bra tycker jag och precis mina favoritfärger. På grund av spetsmönstret blev de roligare att sticka. Annars är ju risken stor att man gör en socka färdig och sen dröjer det med nästa.

Mellan projekten kopplade jag av med en kopp te jag fått av dottern när jag fyllde år. Handknutet som blev som en blomma i vattnet. Riktigt fint. Teet smakade gott också.



Fler saker som blivit färdiga är min Candle flame shawl i Malabrigo Kettle Dyed Pure Merino Wool Worsted i färgen Stonechat inköpt i Barcelona förra hösten och ett ribbstickat linne i Salsa från Garnstudio. De reade det till halva priset på Sländan i Lund och jag kände för något lättstickat så det blev ett litet linne.