20 juli 2008

Nya projekt... och gamla

Häromdagen hittade jag en halvfärdig kofta i en påse. Den har legat där läänge. Jag köpte garnet hösten -04 och stickade i stort sett alla delar färdiga ganska omgående. Andra ärmen blev klar något halvår senare. Jag sydde ihop axelsömmarna och sen blev den liggande. Att sy ihop mina projekt är kanske inte så högprioriterat, jag hade lite ångest för ärmarna. Det verkade så besvärligt. När jag så hittade den bestämde jag mig för att NU skulle det bli av. Det tog kanske en dryg timme så var den hopsydd.


Sedan dess har jag också stickat resåren runt hals och framkanter. Nu ska jag bara fästa alla trådar och skaffa några fina knappar sen slipper jag frysa i höst.

Här är linnet jag stickade i Salsa från Drops. Dotterns "Diana" är en tålmodig modell. Dessutom lite garn jag köpte när jag var och handlade till min Mixa & Matcha-kompis. Detta är dock till mig alltihop. På bilden är också härvan med Ölandsfårull färgat med lökskal som dottern köpte när hon var på konfirmationsläger.

Mannen kom hem från en tjänsteresa till USA igår. Jag hade skickat med en liten önskelista på böcker. Jag fick en, den jag helst ville ha, nämligen 2-At-A-Time Socks: The Secret of Knitting Two at Once on One Circular Needle. Så nu har jag börjat på 2 sockar på prov i ett gammalt grönt acrylgarn jag hittade längst ner bland mina garner.

1 kommentar:

frisky frog sa...

Här var det ju en fin blogg till! Det är så kul när man upptäcker nya. Tack för din kommentar! Jag har faktiskt tänkt på någon form av disktrasbyte. Om inte någon hinner före blir det nog nåt sådant till hösten på min blogg. Det är ju alltid roligt att byta...