23 juli 2009

Lite stickning

Jag kunde inte låta bli att börja på Polly Jean fast jag inte var färdig med de andra sockorna jag stickar. Juli är ju snart slut och augustimönstret är redan valt. Tror inte jag ska sticka dem. Till Polly Jean använder jag ett sockgarn med lite bambu, Helga från ChiliGredelin. Det är lite stelt pga bambun tror jag men har en vacker lyster. Mönstret är så fint tycker jag.


Sen har jag gjort en inventering av mitt garnlager. En stor plastback och 2 mindre förvaringslådor från IKEA. På bilderna syns ju bara det översta lagret, men totalt är där ganska mycket. Sen har jag en hel kasse akrylgarn efter min mormor som jag inte vet vad jag ska göra med.


I tisdags fick jag Sock Innovation från Adlibris. Den är helt underbar (som de flesta säkert redan vet). Många fina mönster och bra tips om hur man designar egna sockar.

Till sist en bild på en azalea jag fick i julas. Den höll på att dö då, men efter någon månad utomhus nu i sommar blommar den så här fint.

8 kommentarer:

garnsamlare sa...

Akrylgarn stickar man filtar till Afrika av. Bibbis pil och betong på Lilla Ro i Kävlinge tar både garn och färdiga filtar (60 x 80cm).

Marie sa...

Fina Polly Jean. Boken är, precis som du säger, helt underbar.

Tina sa...

Tack för tipset om Lakeside Pernilla !
Dina Polly Jean ser fina ut, längtar tills jag får börja på mina.

elisabet sa...

Man kan kanske sticka Yemen-västar
till Stickhjälpen
http://stickhjalpen.blogspot.com/

Sunna sa...

Den boken ser spännande ut, ska nog kika lite extra på den, har ju snart födelsedag

Janette sa...

todlio!

tyvärr ingen hemlig tävling men bra att du är uppmärksam ;-) jag tyckte den matchade så fint med garnet bara :-D

ha en härlig vecka!

/janette

Eva i Halmstad sa...

Hej gillar verkligen dina garnlådor =)
Eva

Medea sa...

Vilka fina garner du har. Artesano Hummingbird ser fint ut och det flammiga indiecita är också fint. Ser att du handlat hos chili gredelin tidigare. Det har jag också iofs men inte stickat av det än.
Polly Jean är kanske nåt att sticka för mig. Gulligt namn i alla fall och de ser fina ut. Men först ska jag sticka spiralsockar till bonusbarnbarnet av resterna från min Ishbel.