7 juli 2009

Pärlstickning

Här är mitt första försök att sticka med pärlor. Sticka! har en mysteriestickning och jag tänkte jag skulle prova. Jag har bara ett par varv kvar på del 3 och sen kommer nästa del på fredag. Jag stickar i Grignasco MerinoSilk som jag hade kvar från min första sjal. Färgen är fel på bilden, den är mycket grönare. Det är lite pilligt att trä upp pärlorna, men jag har en tunn, tunn virknål från min mormor.

Sen hittade jag ett paket i brevlådan idag. 10 nystan BomUll från Marks&Kattens. Garnet ska utgå så Torgstenen säljer ut det för 17 kr nystanet. Det är tänkt att bli en kofta till hösten. Stickad uppifrån och ner så klart.

Här är en bild på blommorna jag vann hos Tant Kofta. De har inte vuxit speciellt mycket, men blommar fint ändå. Jag har väl skött om de för dåligt. Som tur är kan man spara dem till nästa år så jag får väl försöka pyssla om dem mer då.

Nu tänkte jag fortsätta kvällen med lite kaffe och några varv på min Buttercup framför Morden i Midsomer, min absoluta favorit-tv-serie på sommaren.

3 kommentarer:

Linda sa...

Hrm... Jag tror jag måste ta en tur till Danmark! :)

kristina sa...

Sjalen ser väldigt fin ut!

miaring sa...

Merino silk, det garnet är oändligt! Hur många meter som helst, i en härva... Sjalen sewr ut att bli mycket tjusig och så snyggt med pärlor! Trär du upp dem på garnet eller stickar in dem efter hand?