6 september 2009

Blockning på gång

Äntligen tog jag mig tid att blocka mina sjalar. Blomstertid har inte varit färdig så länge, kanten var ett evighetsarbete. Jag lärde mig inte mönstret förrän precis på slutet. Den är stickad med stickor 3,5 mm i ljusgrönt Grignasco MerinoSilk med klara glaspärlor. Pärlor är inte riktigt min grej, men det var kul att sticka med dem. Antagligen ska svärmor få sjalen. Det gick åt 55 g garn. Min första sjal är i samma garn och jag har fortfarande 15 g kvar. Bilderna gör inte färgen rättvisa, den är mycket grönare.
Den andra sjalen är en Gail (Ravelry-länk), stickad i Ullcentrums entrådiga garn. Den har varit klar sedan i våras, men inte blivit blockad förrän nu. Jag ska nog ge bort den också för jag är ingen sjalmänniska. Det är bara så kul att sticka spets.

Dottern ställer snällt upp och modellar.

7 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Bägge sjalarna är väldigt fina!
:-)

Mikaela sa...

Vackra sjalar du stickat! Härliga färger :) Och tack för hjälpen med Polly jean sockorna, jag ska nu sätta mig ner och försöka mig på att förstå mönstret :) Uppdatering följer på min blogg...

metamorphosis sa...

Jätte fina sjalar!
Känner allt mer att jag, som är sjalmänniska, nog måste se till att lära mig sticka spets jag med...

Emmas dagar sa...

Tack!
Ja, i paketet fanns en bok med recept från Saltå kvarn. Jättefin! Jag tänker blogga om det snart :-)

Mormors bod sa...

Så himla fina och skira, kan inte ens välja vilken som är finast. Och jag håller med dig, det är kul att sticka spets, men kantvarven är smått mördande.

Birgitta sa...

Så snygga sjalar...
Tänkte bara höra om vinsten kommit fram?

Emmas dagar sa...

Tack för pa-informationen!