23 juli 2011

Semester del 1

I år åkte vi till USA, dels för att besöka gamla vänner sedan vi bodde här och återuppliva gamla minnen och dels för att se lite nytt i New England.

Jag badade i Atlanten på riktigt också, inte bara fötterna. Detta är i Ogunquit, Maine. Vattnet var varmare i Watch Hill, Rhode Island.

Vi åt en god lunch på Becky's i Portland med de bästa lökringar jag smakat.

Efter att ha besökt Purl Diva som jag letat upp för att kunna känna lite på Madelinetosh fick jag tips om String Theory, handfärgat garn i ett gammalt fint hus i Blue Hill.

Ägarens dotter, Annika, vävde på svenska vävstolar.

Hummer är ett måste när man är i Maine. Mycket billigare än i Sverige.

Vi tog en båttur ut till Frenchboro som ligger på en av öarna utanför Acadia National Park. Jag hittade hit via en blogg, men Marissa var tyvärr på fastlandet just då.

På vägen såg vi sälar och till och med en bald eagle, USAs nationalsymbol.

Guiden berättade mycket om hummerfisket som är huvudnäringen på öarna. Det var väldigt intressant.

På det här motellet bodde vi tre nätter medan vi besökte Acadia.


Thunder Hole

De sista dagarna innan vi åkte vidare till Island tillbringade vi i Wethersfield, Connecticut där vi bodde från oktober 2001 till juli 2004. Barnen träffade gamla kompisar, vi såg Harry Potter-filmen och åt glass på vårt favoritställe.

Här är lite av det jag köpte på String Theory och Purl Diva. Garnet till höger köpte jag fyra härvor av och det ska bli en kofta. Massor av fina mönster finns i Knitscene och New England Knits. Dessutom köpte jag några påsar KoolAid för att prova att färga med. Mer om Island blir det i ett eget inlägg.

2 kommentarer:

frisky frog sa...

Wow, vilken semester! Nu känns 4 dagar i huvudstaden lite futtiga...
/Kram

Myggan sa...

Det ser onekligen spännande ut. Kanske ska sambon få igenom en USA resa i alla fall....
/Anna