28 februari 2011

På fötterna igen

Efter skidutflykten låg jag däckad i influensa och feber resten av veckan. I helgen kom dottern hem från Tanzania med förkylning och nu är maken också sjuk. Det har alltså inte blivit så mycket stickat. Något lite nytt har jag i alla fall, februarimönstret från Stickameras sockklubb, Maeva. Bara tårna än så länge, men det är ingen brådska. Garnet är Hazumi från Nyansera och det är nog mitt favoritsockgarn. Flätor och mönster syns så bra. Färgen heter Enchanted Forest om jag inte minns fel och är så där underbart mörkt påfågelfjäderfärgad. Det är svårt att ta rättvisande bilder på den.
Mina muddar i Månadens mönster har blivit fotograferade och här kan ni läsa mer om dem.

22 februari 2011

Platt fall

Är det sportlov bör man ju åka lite skidor. Alltså gjorde vi en dagsutflykt till Vallåsen. Sol och ca 7 minusgrader, lite blåsigt, men helt OK. Ganska lätta backar för en ovan skidåkare. Efter ett par turer med sittliften skulle vi prova T-liften och jag faller pladask och vrider till min onda axel. Lite klumpigt måste jag säga. Det gjorde riktigt ont. Sen blev det tyvärr bara ett par åk till för min del. På torsdag ska jag till läkare och sjukgymnast igen. Hoppas bara axeln inte blivit värre av fallet.

21 februari 2011

Filmtips

Igår var jag med make och son på bio. Det var ett tag sedan och vi ville verkligen se "True grit". Bröderna Coen tillhör mina favoritregissörer och jag har sett de flesta av deras filmer. Favoriterna är "Fargo", "The Big Lebowski" och "O brother, where art thou?". De kan jag se om hur många gånger som helst. Jag tycker Jeff Bridges är en bra skådespelare och Hailee Steinfeld som spelar Mattie var duktig.
Western är väl inte min favoritgenre, men denna kan jag verkligen rekommendera. Ibland skrattade man högt för att i nästa stund hålla andan eller få tårar i ögonen.

18 februari 2011

Fredagsmys

Idag är det kallt, grått och snö i luften här i mitt lilla hörn av världen. För att få lite luft gick jag till biblioteket för att leta upp en ny ljudbok. Jag har precis lyssnat färdigt på Håkan Nessers "De ensamma". Den var lika bra som de andra böckerna med kommissarie Barbarotti och det jag gillar mest är att det är författaren själv som läser. Det blir liksom speciellt när man får höra hans formuleringar med hans egen röst. På vägen hem köpte jag några surdegsbullar att ha till lunch från byns stenugnsbageri.
Bilder blir det inga på ett tag nu eftersom kameran är med dottern i Tanzania dit hon åkte igår för en dryg vecka med en grupp från Svenska Kyrkans Unga. Jag var nog mer nervös än hon, men hon är snart 18 så det är väl dags att släppa taget. Som tur är får vi uppdateringar via sms eftersom de har kontakt med en präst i församlingen varje dag.
Nu tänker jag krypa upp i soffan med lite te, en ny stickning (Shelburne) och lyssna på Mari Jungstedts "Den farliga leken".

15 februari 2011

Stickar igen

När jag var hos sjukgymnasten i fredags hade jag nästan mer ont än förra gången och vi kom fram till att stickningen antagligen inte påverkar. Jag lovade dock att inte sitta för länge i sträck och sluta direkt om jag fick ont. Alltså kunde jag slutföra lite projekt i helgen. Först mina gladvantar, mitt första par fingervantar. Jag har en som ligger i en påse någonstans, men jag har en känsla av att den kommer att förbli ensam. Sen ett par muddar i det fantastiska Pomatomus-mönstret. Jag har sett många andra som gjort samma sak men mönstret är så fint så jag var också tvungen att göra ett par. Det är ju ett bra sätt att göra av med garnrester också.
Slutligen har jag stickat lite mer på mina muddar med Månadens mönster.

7 februari 2011

Stickförbud

Jag har haft lite problem med min högeraxel ett tag och var hos läkare i slutet av januari. Hon remitterade mig till en sjukgymnast och nu har jag varit där två gånger. Första gången drog och tryckte hon så jag var öm i flera dagar och idag drog hon lite till och så fick jag göra lite övningar. Bara för att kunna utesluta att problemen beror på stickningen jag fick lova att försöka låta bli stickningen till på fredag när jag ska dit nästa gång. Det kommer att bli svårt men jag ska göra mitt bästa. Hemska tanke att behöva sluta sticka för alltid.
Vad ska man göra i stället? Jag har fortsatt med mina surdegsexperiment och idag blev det två ljusa dinkelbröd.

4 februari 2011

Nytt mönster

Hittade Månadens Mönster och kunde förstås inte låta bli att gå med. Tack Janette för allt kul du hittar på. Sen var jag ju bara tvungen att börja på något direkt. Det ska bli muddar i grått Leilu som blev över från mina Winter Wonders hade jag tänkt.