28 juni 2011

Avslappnad dag


Det är så skönt att komma hem till mamma och bara ta det lugnt. Titta runt i trädgården, spana efter kattungar, fika under parasollet och slippa laga middag. Idag fick vi stekt sill med nyupptagen potatis och till efterrätt jordgubbar med glass. En stick- och pratstund hann vi också med.

Dessutom har mamma ett äppelträd som blommar två gånger! (Klicka gärna på bilden för att se bättre.)

27 juni 2011

Blockat och klart

När jag stickat färdigt min Oslo Walk och ändå höll på blockade jag två gamla sjalar jag hade liggande samtidigt. Dottern var snäll och ställde upp som modell och Julle är också med på ett hörn.
Här är det 22 leaves i samma garn som Oslo Walk, Manos Lace, som varit färdig sen i januari.
Slutligen Annis i Nyanseras silkegarn Sundari 4 ply. Den har varit färdigstickad sedan i september förra året. Bättre sent än aldrig.

26 juni 2011

Mer välgörenhet

Kyrkkaffe-bloggen läste jag om en insamling till ett sjukhus i Kongo och tänkte att jag ville hjälpa till. Här är de mössor jag hunnit med hittills. Ett jättebra sätt att använda upp restgarn samtidigt som man gör något bra. Mönstren har jag hittat här och här. Det kommer definitivt att bli fler, restgarn har jag inte ont om.

13 juni 2011

Massor av pärlor

Inte för att jag behöver en ny sjal (har dåligt samvete för tre stycken som ligger oblockade), utan för att det är så kul att sticka spets. Varven är långa nu i början och det är massor av pärlor som ska träs på men resultatet kommer att bli väldigt fint. Mönstret är Oslo Walk shawl av Susanna IC (som gjort Annis) och garnet är Manos Lace i färgen Nerida Teal.

9 juni 2011

Nya tag

Denna tröja började jag på förra sommaren och sedan blev den liggande. Nu har jag tagit tag i den igen för att förhoppningsvis kunna använda den i sommar.
Mönstret är egen design uppifrån-och-ner, randad lite slumpmässigt. Ärmarna ska vara korta och i halsen tänker jag sticka resår. Nertill vet jag inte om jag ska avsluta med resår eller invikt kant. Får se vilket som blir snyggast. Garnet är Flox bomullsgarn inköpt på Torgstenen.

8 juni 2011

Bakat med vinst

För ett tag sedan vann jag en utlottning på bloggen Kyrkkaffe, dinkelflingor och dinkelmannagryn. Perfekt för mig som gillar att baka också. Här är resultatet, ett surdegsbröd med dinkelflingor, rågsikt och vetemjöl special. Jag bakar aldrig bröd efter recept utan slänger ihop lite vad jag har i skåpen och det brukar bli bra.
Kyrkkaffe har förresten en ny utlottning nu där man kan vinna böcker som t ex Värma en liten.

6 juni 2011

106 år! Hurra!

Eftersom dottern, maken och jag själv fyller år inom 10 dagar i början av juni brukar vi ha kalas för släkten samtidigt. I år hade vi kaffekalas och eftersom jag inspirerats av Anna blev det 7 sorters hembakat. Jag vet inte riktigt hur man ska räkna så jag hade vetebröd och tårta förutom rulltårta och 6 sorters småkakor. Jag har bakat hela helgen (ganska varmt) och nu har vi kakor så vi klarar oss ett bra tag. Dessutom är jag ganska mätt, men måste nog äta lite riktig mat så jag inte får en sockerchock. Flaggorna åkte också fram eftersom det är Sveriges nationaldag.

2 juni 2011

Redo för avfärd

Här sitter Manfred och Gurli i rabarbern och väntar på att resa norrut. De har fått sina namn efter mina morföräldrars andranamn. Båda är virkade i Coats Lyric 8/4 som jag fick på Stickeventet i höstas men Gurli är lite mindre eftersom hon är virkad med 3 mm i stället för 3,5 mm.
Det känns bra att göra något för hjärtebarnen och jag hoppas att de trivs i sina nya hem.

Idag fyller dottern 18 och jag känner mig gammal.