3 februari 2009

Garnfärgning

I söndags var jag på färgningsworkshop hos Fröken Garn. Jag har aldrig provat att färga förut så det blev en spännande upplevelse. Först skulle man välja ungefär vilken färg man ville ha och då fanns det ett antal färgprov.

Svårt att välja? Det blev att blanda och prova istället. Först ville jag prova något gult, lite åt senapshållet, nästa härva blev brun och till den sista ville jag ha något i blågrönt. Jag skulle absolut inte göra något grönt, men blev väldigt avundsjuk på Annas fina gröna garn.

Här lägger Anna i det ofärgade garnet.
Medan garnet låg och drog i badet fikade vi, klämde på garn och tittade på de andras fina färgkombinationer.Två av mina färgbad.

Efter sköljningar osv fick garnet hängas på tork. Här är resultatet av mina ansträngningar. Jag blev väldigt nöjd med tanke på att jag i stort sett blandade vilt och bara hade en svag aning om vad jag egentligen ville ha. Detta vill jag definitivt göra fler gånger.

2 kommentarer:

Anna sa...

Ja, visst hade vi jätteroligt! Dina garner blev ju också fina, särskilt det turkosa är väääldigt trevligt, tycker jag, en riktig "annafärg" :) Och det här med att färga verkar faktiskt vara lite beroendeframkallande!

Anna sa...

Så snygga färger! Det turkosa är tydligen båda Annornas favvo! Snyggt!