4 januari 2010

Årets första...

bröd bakade jag idag. Det luktar så gott med nybakat. Jag hoppas få lite mer tid för matlagning och bakning nu när jag bara läser på halvtid igen. Jag vill prova på att baka med surdeg också. Förr prenumererade jag på surdegskultur, men det finns nog inte längre. Jag har boken Bröd av Jan Hedh och min svåger har en annan om bara surdeg så det är väl bara att prova. Hittade också ett recept hos Fale Artut.

Annars stickar jag på min Aeolian. Garnet, Galadriel, från Chili Gredelin är otroligt mjukt. Kanske lite för mjukt, "nuppsen" syns knappt. Jag försöker dra åt dem på tillbakavarvet, men det blir inte så bra. Det rättar väl till sig när jag blockar den förhoppningsvis. Jag tänkte göra ett mellanting mellan de olika storlekarna så jag har gjort 6 repetitioner av Yucca chart, Transition chart och nästan 1 Agave chart. Sedan tänker jag göra Final Agave och till sist kanten. Det kan nog bli ganska bra tror jag. Imorgon ska jag träffa Jenny från Nyansera + några andra och få min första härva i sockklubben jag fick i julklapp av maken.

3 kommentarer:

Camilla sa...

Mums, det där brödet såg gott ut. Jag har bara gjort nupps en gång, och de såg helknäppa ut innan de var blockade, ser fram emot att se din färdiga Aeolian.

Visst ska det bli spännande att se garnet imorgon! Vi ses!

miaring sa...

Mmmmm, den goda doften av nybakat bröd har letat sig nästan ända hit.

Sunna sa...

doften av nybakat slår inget, jo kanske rosor och hyacinter, själv har jag fastnat för skållat bröd. tycker det håller så länge