28 januari 2010

Lila - en utmaning

Januarigarnet i Nyanseras Sockklubb var lila. Bijou 4 ply, 70 % baby alpaca 20 % silke 10 % cashmere. Färgen har Jenny döpt till Pansy violet. Fantastiskt mjukt och underbart att sticka i. Lila är en färg som jag inte har arbetat mycket med innan eftersom jag inte tycker den passar mig. Jag har gått och klappat det här hemma ett tag innan jag bestämde vad det skulle bli. Jag hade ett mönster på en basker jag lovat sticka till dottern, Lace Tam ur A Gathering of Lace, så den blev det. Har inte riktigt bestämt om dottern ska få baskern även om hon är mer förtjust i lila än jag. Den blev fin tycker jag och mönstret var lätt att lära sig utan att bli tråkigt.
Det blir kanske mer lila i framtiden. Jag har ca 60g kvar av garnet och funderar på ett par vantar i tvåfärgsstickning. Har nog något matchande garn hemma.
Att gå med i en garnklubb är ju lite spännande eftersom man inte vet vilken färg man får. Men det är ju en utmaning att gå ifrån sina gamla invanda färger (grönt) och vem vet, jag kanske använder baskern själv.

3 kommentarer:

miaring sa...

Håller med dig, en del färger behöver man jobba lite längre med, för att tycka om. Baskern är jättefin, både mönstret och färgen

Annas garndrömmar sa...

Fin fin basker! Jag tycker du ska behålla den själv ;) Men visst är man invand med färger man brukar ha och gillar! Nästa månad är det säkert nån annan av oss som utmanas!

Camilla sa...

Så kul att se vad det blev, jättefin basker! Jag tycker också att du ska bära den själv.

Tvåfärgsstickat har jag också varit inne på med detta garn, hm, skulle kanske göra sig fint med lite....grönt?? Själv var jag inne på grått, men nu blir det nog en halsduk istället.