15 mars 2011

Optimist

Jag ville ju ha min Harunisjal riktigt stor och var säker på att 200 g garn skulle räcka. När det var dags att börja på kanten läste jag i beskrivningen att ungefär hälften av garnet skulle gå åt till den. Alltså tog jag fram vågen och konstaterade att jag hade 64 g kvar. Jag stickar i egenfärgat ViKangarn så mer av samma kan jag inte få tag på. Att sticka baklänges 16 varv på ca 350 maskor var inte så lockande och jag hade ju ingen livlina. Alternativet var att försöka hitta ett annat garn i samma färg. Jag hade turen att hitta Lanett från Sandnes i nästa exakt samma nyans. Färgen är mest rätt på bilden nederst och där har jag stickat några varv med det nya garnet. Tittar man noga ser man skillnad eftersom det är lite tunnare och mjukare men jag tror inte det kommer att märkas alltför mycket. Jag är bara glad att jag slapp repa upp.

6 kommentarer:

Medea sa...

Vilken tur du hade! Det blir säkert jättefint med det garnet till. Lycka till!

Tina sa...

Jag kan inte se att det skiljer något och kommer det att göra det så kan det se ut som en snygg effekt.Skönt att finna lösningar.
Tack för rådet om mina sockar. Just nu kan jag inte ens titta på dom :-)

Myggan sa...

Ibland ska man ha lite tur också.
Färgen är jättefin och blir ju bra nu till våren.
/Anna

Iwona sa...

Tråkigt när man märker att garnet inte räcker, men du hade tur att du hittade liknande - jätte fin vårfärg!

Garntrollet sa...

Det var en riktigt tur! Även om man kan ana färgskillnaden så tror jag inte att den kommer att synas alls då du har blockat den.

kamilla sa...

Jag håller precis på att bråka med min haruni och är i slutet och känner mig lite svettig över att det inte kommer att räcka.